Contact met Bouwprofs ZZP is snel en persoonlijk

29 October 2019

Chris van de Velde is een ervaren ZZP-timmerman uit Assen. Via Bouwprofs ZZP is Chris sinds november 2018 werkzaam bij Lamein B.V. uit Hoogezand. “Als ik kijk naar mijn eigen enthousiasme in het vakwerk dat ik dagelijks mag leveren, kan ik er alleen maar glimlachen om de samenwerking met Bouwprofs ZZP. Het voelt gewoon hartstikke goed.”

Chris was voorheen begonnen als ZZP’er in Groningen. Het was lastig om destijds een goed netwerk te vinden, daarom heeft hij de hulp van Bouwprofs ZZP ingeschakeld. Tot de crisis is Chris in een fabriek werkzaam geweest met dakkapellen. Ondanks dat het een mooi bedrijf was en er leuke collega’s waren, was het niet zijn droombaan. Zogezegd is hij na de crisis gaan oriënteren om als ZZP’er nieuwe projecten te zoeken. “Na rondgekeken te hebben op internet ben ik Bouwprofs ZZP tegengekomen, vanuit daar heb ik wat informatie ingewonnen over het bedrijf, net als bij andere sites.”

Foto van Chris van de Velde op zijn werkplaats.

Eerste klus via Bouwprofs ZZP

Het eerste contact die Chris had was met Remco (toenmalig werknemer Bouwprofs ZZP), dat klikte direct. “Ik was enthousiast om op kennismakingsgesprek te komen. Er werd mij een kans aangeboden om bij een project van Lamein B.V. aan de slag te gaan, dat klikte ook meteen. Het klopte allemaal qua informatie die ik kreeg. Het was niet zo dat ik voor verassingen kwam te staan tijdens en na het gesprek.”

Samenwerking met Bouwprofs ZZP

Toen Chris de vraag kreeg of er een bepaalde meerwaarde zit in de samenwerking met Bouwprofs ZZP, was hij zeer positief en uitgelaten. “Ik kan meteen contact hebben met één van de medewerkers van Bouwprofs ZZP wanneer ik een vraag heb. Meestal is dat via WhatsApp. Als ik een vraag heb dan wordt het snel en goed beantwoord. Ik had ooit een keer probleem met een declaratie en dat werd snel opgelost. Daar ben ik zeer tevreden over, omdat het erg prettig is om dienstverlenend geholpen te worden.” Het bemiddelingsproces van Bouwprofs ZZP en het overnemen van de administratieve taken bevalt Chris zeer goed. Het is in zekere zin een last die van zijn schouders afvalt.

“In Groningen ben ik ZZP’er geweest en daar regelde ik mijn eigen werk. Wat ik nu heb qua contactpersonen bij Bouwprofs ZZP had ik voorheen niet. Ik was toen zelf op zoek naar klussen. Daarnaast moest ik dan ook mijn eigen administratie bijhouden, maar daar ligt mijn interesse niet. Ik ben meer van het bouwen. Als ik na een 8-urige werkdag ook nog offertes en facturen moest maken, werd dat teveel voor mij. Door nu met Bouwprofs ZZP samen te werken, kan ik gewoon doen waar ik goed in ben en helpt Bouwprofs ZZP mij in het zoeken van nieuwe projecten. Dat is tot nu toe erg goed verlopen.”